HP Headquarter » Boeken » Joanne Kathleen Rowling

Biografie J.K. Rowling
Naam: Joanne Kathleen Rowling

Geboortedatum: 31 juli 1965
Geboorteplaats: Chipping Sodbury, Engeland

Biografie:
Rowling is geboren in Chipping Sodbury, maar groeide op in Chepstow. Ze heeft Frans gestudeerd aan de Exeter University en werkte een tijdje voor Amnesty international, was een tijdje lerares en zelfs een tijdje secretaresse. Na deze mislukkingen van banen, verhuisde ze naar Portugal om daar Engelse les te geven, daar ontmoette ze haar eerste echtgenoot en kreeg een dochter. Ze was echter niet zo blij daar en ook niet met het huwelijk. Daarom scheidde ze in 1993 en verhuisde samen met haar dochter naar Edinburgh, waar het idee van Harry Potter ontstond. In een klein cafe daar heeft ze alle HP boeken geschreven en wat ze nu doet is eigenlijk alleen het herschrijven van de boeken (waarom duurt dat eigenlijk zo lang?). Lange tijd moest ze leven in de bijstand en werd het boek vergeten, maar op een dag kreeg ze toch het idee om het manuscript naar een uitgever te sturen en nadat het enkele keren was afgewezen publiceerde Bloomsbury het eerste boek. Na het succes van Harry Potter and the Philosopher's Stone stopte ze met werken en ging ze fulltime schrijven. Ook alle andere boeken zijn een groot succes geworden, getuige het bestaan van deze website over een paar boeken. Ze kreeg zelfs een eredoctoraat aan haar oude universiteit voor haar boeken. De boeken zijn met talloze prijzen bekroond en wanneer ik tijd heb zal ik ze allemaal ooit opzoeken.

Boeken:
Harry Potter and the Philosopher's Stone (1998)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (1999)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (1999)
Harry Potter and the Goblet of Fire (2000)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2003)
Harry Potter and the Half Blood Prince (2005)
Harry Potter and the Deathly Hallows (2007)
Quidditch through the Ages (2001)
Magical Beasts and where to find them (2001)
J.K. Rowling.com
Klik hier om naar de site te gaan

De site is erg mooi gemaakt, zo te zien met Flash en er staat meer op dan je zou verwachten. Een paar gedeeltes die ik zou aanraden:

- Rumours: De laatste geruchten ontkracht door Rowling zelf, er zitten soms wel hele vage tussen waar je je echt dood om lacht.
- Rubbish Bin (net naast het koffiekopje): Ook een soort van geruchten, maar dan over Rowling zelf en niet over de boeken.
- News: Natuurlijk kan je niet achterblijven met het nieuws, hier komen de primeurs het eerste te staan (meestal dan)Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken