HP Headquarter » Essays

Essays


De profetie - Robin

Op de profetie bollen op het Departement van Mystificatie staan de namen van de mensen waar de profetie betrekking op heeft, maar ook de naam van degene die de profetie voorspelde, en de naam van degene waar de profetie aan voorspeld is.

Hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen nadert, het kind van hen die hem driemaal hebben getrotseerd, geboren aan het eind van de zevende maand…de Heer van het Duister zal hem aanmerken als zijn gelijke, maar hij zal een kracht bezitten die de Heer van het Duister niet kent…en een van de twee kan niet voortleven als de ander niet dood is…hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen wordt geboren aan het eind van de zevende maand…

Zo luidt de profetie die aan Perkamentus is voorspeld door professor Zwamdrift. Deze profetie heeft, zoals jullie allemaal weten, betrekking tot Harry en Voldemort.
Wat ik mij nu afvraag is: Hoe komen die profetie’s daar? Er zijn verschillende mogelijkheden:
-Het gebeurd vanzelf, wanneer er een profetie is uitgesproken.
-Je moet naar het ministerie gaan, om te vertellen van je profetie.

Wanneer een schoolhoofd van Zweinstein sterft, komt er automatisch een schilderij van diegene te hangen in de kamer van het schoolhoofd. Zou zoiets dan ook kunnen bij profetieën? Als er dan een profetie voorspeld wordt, komt er dan automatisch een bol te liggen op het departement van Mystificatie? Als dit zo is, hoe kon dan de naam van de hierboven genoemde profetie veranderd worden? Deze naam werd namelijk veranderd nadat Voldemort verdwenen was. Hoe moest die bol bedenken dat hij van naam moest veranderen?

Wanneer een profetie automatisch verschijnt, betekend dat ook dat er een bol moet liggen van de profetie die Harry in zijn derde jaar te horen kreeg. Als ik het mij goed herinner (het is alweer een tijdje terug dat ik deel 5 las) zag Harry maar één bol met zijn naam erop. Dit zou dus betekenen dat Harry ofwel niet goed keek, ofwel dat deze theorie niet klopt.

Mijn andere theorie is dat, nadat een profetie is uitgesproken, je die moet melden bij het Ministerie. Het lijkt mij alleen zo onwaarschijnlijk dat je aan komt wandelen en zegt:”Hallo, ik kom even een profetie brengen!” Als je gewoon de profetie komt melden bij het ministerie, zullen ze daar wel navraag doen naar de inhoud van een profetie, zeker wanneer die op zoiets belangrijks als heer Voldemort slaat. Aangezien het ministerie sowieso nogal bemoeizuchtig is, zullen ze wel alle details willen weten. Daar komt ook nog eens bij dat het oorlogstijd was. Ze wisten niet wie ze konden vertrouwen. Des te meer reden om alles zo goed mogelijk te controleren. Als dit het geval is, moet er dus minstens nog iemand zijn die deze hele profetie kent.

Wanneer ze bij het ministerie de profetieën controleren, en diegene die ze controleert is een spion voor Voldemort, dan betekend dit dat Voldemort de hele profetie kent, mits de Dooddoener is kwestie de gehele profetie door gegeven heeft. Dit betekent dan ook weer dat Voldemort Harry niet naar het Departement van Mystificatie lokte om de profetie te pakken te krijgen, maar om Harry bij Perkamentus weg te lokken, zodat hij vrij spel kreeg om Harry te vermoorden. Dan rijst wel weer de vraag: Waarom sloeg Voldemort dan niet gelijk toe, toen Harry arriveerde op het ministerie?

Als ze bij het ministerie niet naar de inhoud van de profetie vragen, maar ze laten je hem gewoon plaatsen, dan zijn Perkamentus en Harry inderdaad de enigen die de hele profetie kennen. Maar aangezien de naam van de bol later veranderd is, moet er dus iemand geweten hebben over de inhoud van de profetie, anders wist hij niet dat Harry bedoeld werd. Aangezien Perkamentus de enige is die toen de hele profetie kende, betekend het dat hij de naam moet hebben veranderd. Maar als dat zo is, is hij dan niet gecontroleerd? Het lijkt mij dat profetie’s te belangrijk zijn om zomaar van naam te mogen veranderen.
Er komt ook nog eens bij dat maar weinig mensen weten van het bestaan van de profetieën. Maar hoe komen er dan zoveel van die bollen?

Zoals jullie zien, kom ik er niet uit. Misschien dat boek 7 ook hier een antwoordt op geeft.
Als ik van de week ineens op een briljante ingeving kom, wat vast niet gebeurd, dan pas ik dit essay nog aan.


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken