HP Headquarter » Essays

Essays


Grimbouldplein 12 - Robin

A/N: Ik laat de HBP spoiler waarschuwing vanaf nu weg, ervan uitgaande dat iedereen het boek al wel uit heeft. Zo niet kom dan voorlopig niet op deze site, omdat ik alle waarschuwingen nu weg ga laten en je niet meer zeker bent van een spannend boek als je deze dingen eerst leest.

***Spoilers voor HBP***

De dood van

Op het moment dat Perkamentus bovenop de astronomietoren lag, was Harry daar ook, zoals jullie weten. Harry had zijn onzichtbaarheidsmantel om, en Perkamentus had hem betoverd. Door deze betovering kon Harry niet bewegen. Toen Sneep de Avada Kedavra vloek uitsprak op Perkamentus, stierf deze, waardoor Harry zich weer kon bewegen. Hieruit blijkt dat zon betovering ophoud wanneer degene sterft die hem heeft uitgesproken. Als zon spreuk op deze manier wordt opgeheven, kan dat dan ook met machtigere magie, en wat kunnen daar de gevolgen van zijn?

Perkamentus is de geheimhouder van de Orde van de Feniks. Hij heeft verscheidene bezweringen uitgesproken over het hoofdkwartier van de Orde, Grimboudplein 12. Door deze bezweringen is het huis beveiligd tegen ongenode tovenaars. Nu Perkamentus dood is, bestaan die bezweringen dan nog? Is het huis nog wel veilig?

Als de bezweringen inderdaad ophouden met bestaan, heeft dit grote gevolgen voor de Orde. Hun hoofdkwartier is onveilig. Dooddoeners zouden het nu kunnen invallen, met alle gevolgen van dien.

Ook voor Harry is dit nadelig. Het huis is nu van hem. Als hij er zou willen wonen, zal het helemaal opnieuw beschermd moeten worden. Deze zomer wordt Harry meerderjarig, en ik denk niet dat hij nog langer bij de Duffelingen wil blijven. Als ik hem was zou ik op Grimboudplein 12 gaan wonen, tot ik iets beters heb. Aan de andere kant doet het huis hem misschien teveel aan Sirius denken. In ieder geval moet het huis beschermd worden.

Sommige mensen denken dat er een Gruzielement in het huis van Sirius lag.
Als de bescherming van Perkamentus is weggevallen, en het Gruzielement ligt er nog steeds, dan is het van belang dat het huis opnieuw beveiligd wordt, zodat het Gruzielement niet gestolen wordt.

Het kan natuurlijk ook zijn, dat het huis voor eeuwig geheim blijft, behalve voor degenen die toestemming van Perkamentus hadden om erin te mogen. Als dit zo is, kunnen nieuwe leden van de Orde niet het hoofdkwartier in, en zullen ze moeten verhuizen.

Ook kan het zo zijn dat iemand anders de geheimhouder is geworden. Misschien moet de geheimhouder wel een erfgenaam hebben. Hiermee kan een ander lid van de Orde de geheimhouder zijn geworden.

Grimboudplein 12 is niet het enige gebouw dat door Perkamentus is beschermd. Ook Zweinstein is door Perkamentus beschermd. Het kasteel bevat vele magische beschermingen, waarvan vele aangebracht door Perkamentus. Als deze bezweringen verdwijnen, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de school. Ook hier kunnen Dooddoeners binnenvallen. Natuurlijk konden (en deden) ze dit ook voordat Perkamentus dood was, maar dit deden ze via de Verdwijnkast. Nu men daarvan weet, zullen de Dooddoeners hem niet weer gebruiken, maar wat weerhoudt hen ervan gewoon de voordeur te gebruiken als de bescherming weg is.

Als het algemeen bekend is dat de bezweringen verdwijnen als een tovenaar sterft, zullen de tovenaars ook wel begrijpen dat Zweinstein een stuk minder veilig is, nu Perkamentus niet meer leeft. Bezorgde ouders zullen daarom hun kinderen van school halen, waardoor er misschien geen leerling meer overblijft. Dit is natuurlijk rampzalig voor de school.

Als bezweringen niet verdwijnen, is er niets aan de hand. Zweinstein wordt dan nog steeds op dezelfde manier beschermd als anders. Maar misschien durft Voldemort de school wel aan te vallen omdat de enige waarvoor hij bang was is uitgeschakeld. Ook dit zou weer rampzalige gevolgen kunnen hebben.

Als je dit zo leest, lijkt het alsof Zweinstein een hoop ellende staat te wachten. Ik denk in ieder geval dat het volgende jaar niet helemaal vlekkeloos zal gaan voor Zweinstein en de Orde. We zien het wel, en tot die tijd gaan we gewoon door met speculeren!


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken