HP Headquarter » Essays

Essays


De grootste fout - Stefan

Deze theorie ben ik gaan ontwikkelen na boek 3 en vooral door het gebruik van de Tijdverdrijver. Dit is misschien wel de grootste en diepste fout die JK Rowling heeft gemaakt. Ze heeft namelijk met tijd gerotzooid en mogelijk gemaakt erin te reizen. Iets wat tot nu toe nooit goed is gegaan. Er zitten altijd wel fouten in, maar JK Rowling heeft een fout gemaakt die haar hoofdpersoon vermoord.

Hieronder herhaal ik de hele periode en gebruik ik termen zoals tijd 1 en tijd 2. Tijd 1 staat voor de tijd die als eerst gebeurt dus zonder invloed van de Tijdverdrijver. Tijd 2 is de tijd die begint als je terug gaat in de tijd.

Tijd: 1
Het begint allemaal wanneer Harry, Ron en Hermelien het briefje van Hagrid krijgen dat hij het hogere beroep heeft verloren. Ze lopen door de gangen naar de uitgang, onder de Onzichtbaarheidsmantel. Daar aangekomen vinden ze Schurfie terug en moeten even later vluchten als de Minister met de beul en Perkamentus aan komen lopen. Ze weten ongezien weg te komen, maar Schurfie werkt tegen en vlucht richting de Beukwilg. Sirius, in de gedaante van de grote wolfshond, komt in beeld en valt ze aan. Ron weet Schurfie te pakken, maar dan pakt Sirius Ron mee en verdwijnt in een gat in de grond onder de beukwilg.

Tijd: 2
Harry en Hermelien staan in de Ziekenzaal op het moment om de Tijdverdrijver te gebruiken. Ze gebruiken hem en gaan precies 3 uur terug en landen in een gang. Ze horen iemand aankomen en gaan snel een bezemkast binnen. Ze horen het trio van tijd 1 langslopen en volgen ze. Ze blijven wachten tot ze in tijd 1 vertrekken en verstoppen zich. Hagrid gaat weer naar binnen en Harry en Hermelien zien Vleeschouwer, de beul, door het raam gluren en dan weer met Hagrid, Perkamentus en de Minister de zaken regelen. Harry en Hermelien bevrijden Scheurbek en slepen hem uit het zicht van de hut.

Geen fouten hier toch? Nee, tot hier is JK Rowling goed gegaan, maar nu de tweede actie die er op die avond plaatsvindt. De ontmoeting met de Dementors en de manier waarop Harry zich redde. Voor de ongelovige heb ik ook een mooie tekening met hoe tijd zou moeten lopen (in en buiten de wereld van JK Rowling.)

Tijd: 1
Harry, Ron, Hermelien, Sirius, Lupos, Pippeling en een bewusteloze Sneep komen uit de geheime gang onder de Beukwilg. Ron zit aan Pippeling en Lupos geketend en Sneep wordt voort gezweefd door Sirius. Opeens na boven de grond te zijn veranderd Lupos in zijn weerwolf gedaante. Pippeling ontsnapt in de worsteling tussen Lupos in weerwolf gedaante en Sirius in wolshond gedaante. Pippeling transformeert weer in een rat en vlucht. Ron komt ook los van Lupos en valt bewusteloos neer. Lupos en Sirius vechten, maar Sirius loopt verwondingen op en transformeert terug naar een menselijke gedaante. Lupos is geschrokken in weerwolf gedaante en rent weg.

Dan opeens verschijnen de Dementors en Sirius, Hermelien en Harry zijn de slachtoffers (Ron en Sneep zijn bewusteloos en worden hier niet bij betrokken). Hermelien en Harry doen alles om de Dementors op afstand te houden van Sirius die ernstig verwond is en niets kan doen. Harry blijft als enige in de duisternis over tegen de Dementors die zich nu op hem richten. Harry probeert nog een Patronus maar een Dementor pakt hem beet en staat op het punt te geven hem te kussen en zo hem te vernietigen. Opeens een ware Patronus die Harry van zijn dood red net als Sirius.

Tijd: 2
Harry en Hermelien staan het tafereel van tijd 1 waar te nemen, wachtend op wanneer Sirius gevangen is. Harry is echter nieuwsgierig wie hem gered heeft en denkt dat het zijn vader is. Hij belooft Hermelien niks te doen en niet gezien te worden en gaat op de plaats waar de Patronus afgevoerd is wachten. Tot hij merkt dat er niemand komt en dat hij zichzelf heeft gezien. Hij rent naar de plek en spreekt een ware Patronus uit.

De fout
Klinkt allemaal heel heldhaftig maar toch echt onmogelijk. Waarom? Harry spreekt een spreuk uit in tijd 2 die op hetzelfde moment gebeurt als wanneer die zichzelf red in tijd 1, maar Harry heeft die spreuk pas 3 uur later uitgesproken. Wel op die tijd, maar als je dood gaat dan kan je moeilijk nog even 3 uur terug in de tijd reizen en zichzelf te redden. Ik heb heel vaak tegenspraak gehad van mensen die zeiden dat tijd in rondjes loopt hier dus daarom geef ik een voorbeeld dat alle tegenspraak uitsluit.Als je de lijn volgt dan zie je dat Harry dood had moeten zijn. Kortom, JK Rowlings grootste fout is zichtbaar geworden. Er zullen misschien ook wel oplossingen hiervoor zijn en die wil ik dan ook graag horen.


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken