HP Headquarter » Essays

Essays


Sneeps verraad; Deel 2 - Stefan

Ik had een tweede deel van mijn "Sneeps verraad" theorie beloofd, dus hier deel 2.

Ongeveer een maand of 2 voor de moord op de Potters:
Serverus Sneep is in de Zwijnskop en luistert aan de deur van een kamer waar Perkamentus en Zwamdrift zojuist binnen zijn gegaan. Hij hoort hoe de profetie wordt geuit door Zwamdrift, maar voor hij helemaal af is wordt hij betrapt door de barman van de Zwijnskop, Desedirius Perkamentus waarschijnlijk, en hij gooit hem eruit. Het lawaai onderbreekt Zwamdrift in haar trance, maar een groot gedeelte van de profetie is bekend bij Perkamentus.

Sneep, een trouwe dooddoener, gaat meteen richting Voldemort en verteld hem over de profetie die hij gehoord heeft, in de hoop dat Voldemort hem als zijn trouwste dooddoener gaat zien. Hij hoort die dag nog van Voldemort dat Harry Potter degene is waar de profetie over gaat en Sneep, die nog steeds uit is op "de trouwste dooddoener zijn", bedenkt een plan om Voldemort veel meer te geven, dan alleen de profetie.

Het plan van Sneep:
Sneep gaat naar Perkamentus en zegt niet langer een dooddoener te willen zijn. Hij waarschuwt hem dat Voldemort het op de Potters heeft gemunt en zegt ook dat hij, omdat James hem ooit het leven heeft gered, zich bekeerd heeft van de duistere kant. Perkamentus, die gauw mensen vertrouwd krijgt een spion aangeboden en denkt Sneep met zijn leven te kunnen vertrouwen. Ondertussen is Sneep ook aan het spioneren voor Voldemort en komt hij erachter wie de geheimhouder van de Potters is.

Ondertussen om zijn rol als spion voor Perkamentus levendig te houden overlegt hij met Voldemort om welke gegevens hij door zou moeten spelen naar Perkamentus die de indruk wekken dat hij echt een goeie is. Sneep speelt de gegevens door naar Perkamentus en die vertrouwd Sneep nu helemaal volkomen.

Hij bedreigt Wormstaart en brengt hem naar Voldemort zonder verweer van Wormstaart. Wormstaart wordt uitgehoord door Voldemort en die weet nu waar de Potters zijn. Voldemort gaat richting het huis op Halloween en de rest weten jullie.

De voordelen van het plan:
Waarom zou Voldemort niet gewoon meteen de Potters uitroeien? Waarom zou hij niet zonder al die rotzooi in de aanval gaan? Sneep heeft hem namelijk 2 dingen extra gegeven, op de profetie.
1. Een dubbelspion en behoorlijk in de buurt van perkamentus.
2. Een nieuwe dooddoener, Wormstaart, die als tweede spion kan werken.

En het enige wat Voldemort daarvoor inlevert is een beetje informatie en een uitstel van een maand op de moord van de Potters.

Periode over Sneep na de moord op de Potters:
Voldemort was verslagen, maar Sneep was volledig veilig. Hij had de steun van Perkamentus en achte het nodig om zich tijden stil te houden. Elf jaar later merkt hij dat Krinkel met Voldemort contact heeft. Hij redt Harry om een nog betere reputatie bij Perkamentus te krijgen, maar meer omdat hij bang is voor Voldemort. Opeens moet hij, 15 jaar later, zich weer bij Voldemort voegen om zijn dubbelrol weer op te pakken.

Gevolgen in boek 6:
Sneep krijgt ruzie met Perkamentus en gebruikt zijn opdracht om Draco uit te horen als een dekmantel voor hem te helpen. Dan krijg je de scène met de dood van Perkamentus. Sneep twijfelt helemaal niet en doet wat hij moet doen van de onbreekbare eed.

Eigenlijk is de periode na Voldemorts verdwijning precies zo als in het boek en eigenlijk valt er weinig aan toe te voegen, behalve dat Sneep door alle boeken langzaam meer de verrader wordt afgeschreven, net zoals de liefde tussen Ron en Hermelien. Hun zullen waarschijnlijk iets met elkaar krijgen en dat wordt in alle boeken langzaam opgebouwd, net zoals Sneeps dooddoener achtergrond.


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken