HP Headquarter » Essays

Essays


Dreuzelkunde - Robin

In de verhalen van Joanne Rowling delen tovenaars de wereld waarin zij leven met Dreuzels. De Dreuzels weten niets van tovenaars, maar omgekeerd is dit net zo. Het vak dreuzelkunde bestaat wel, maar word maar door weinig tovenaars gevolgd. En zelfs tovenaars die in hun werk veel met Dreuzels te maken hebben, weten eigenlijk maar weinig over ze. Daarom vraag ik me af: Zou dreuzelkunde een verplicht vak moeten worden?

Er zijn verschillende redenen waarom dreuzelkunde verplicht zou moeten worden. Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je weet wie je op straat tegen zou kunnen komen. Tovenaars zouden eigenlijk van af hun geboorte moeten leren over de gewoonten van Dreuzels, zodat ze wanneer ze een dreuzel op straat tegen zouden komen, zich niet te pletter schrikken omdat ze denken dat er een monster voor hun staat.

Ten tweede is het heel belangrijk voor tovenaars dat ze veel over dreuzels weten als ze zichzelf tegen hen willen beveiligen. Tovenaars doen er alles aan om hun wereld geheim te houden, en dat gaat natuurlijk het beste als je veel over dreuzels weet. Zo zag je bij het WK Zwerkbal een mannelijke tovenaar in een dreuzeljurk omdat hij dacht hiermee tussen de dreuzels niet op te vallen, wat hij natuurlijk wel deed. Het vak dreuzelkunde is dus van groot belang voor de tovenaars die hun wereld beschermen.

Sommige tovenaars hebben ook in hun werk veel met dreuzels te maken, kijk maar naar meneer Wemel. Hij moet veel dingen over dreuzels weten, maar weet eigenlijk niets, kijk maar eens naar alle dingen die hij aan Harry vraagt. Dit is dus al een derde voorbeeld waarom het vak dreuzelkunde handig zou zijn.

De vierde reden is eigenlijk heel simpel. Veel tovenaars trouwen met Dreuzels, en dan is het natuurlijk heel handig als je veel van dreuzels afweet, omdat je anders geen goede relatie op kunt bouwen. Je moet je partner natuurlijk wel goed begrijpen en dat kan alleen als je veel van zijn/haar achtergrond afweet.

Natuurlijk is er ook een argument tegen het vak dreuzelkunde, namelijk het feit dat er ook veel tovenaar families zijn die totaal niets met dreuzels te maken willen hebben, en dus ook niets over hen willen weten. Kijk maar naar de familie Malfidus. Zij zijn fel tegen dreuzels en ze zullen dus ook niet goed hun best doen als ze het vak dreuzelkunde hebben.

Ik denk dat het vak Dreuzelkunde voor tovenaars van groot belang is en dus zou het eigenlijk ingevoerd moeten worden als verplicht vak. De tovenaarsgemeenschap zal hier veel profijt van hebben, en ze zullen ook nog eens beter beveiligd zijn tegen dreuzels.

Ben jij het met mij eens, of totaal niet? Reageer op dit essay in het forum!Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken