HP Headquarter » Essays

Essays


Voldemorts einde - Matt

Dit is het laatste pre-HBP essay (oohhh) en ook deze week heb ik me ervan kunnen weerhouden een enorm groot aantal spoilers hier te zetten zonder waarschuwing - er staan zelfs geen spoilers in - en daar zijn jullie me over 6 dagen enorm dankbaar voor.

Er zijn twee vragen die ons allemaal kwellen: a. Wordt Voldemort ooit verslagen & b. Hoe wordt Voldemort verslagen (en eventueel voor de vrouwelijke lezers c. met wie gaat Harry zoenen).

Over de eerste vraag kan ik kort zijn: JA. Ik bedoel wat denk je zelf dat het boek eindigt met "en Voldemort leefde nog lang en gelukkig"? Nee, ik ga het over de tweede vraag hebben die ons - mij - kwelt. Om hier een antwoord op te krijgen geeft natuurlijk een mooi effect aan Voldemorts einde: verslagen door ware liefde.

2) Er komt weer een duel dat resulteerd in een Priori Incantatem (HP VB) en Harry die natuurlijk veel sterker is geworden dan in hun laatste ontmoeting weet op een of andere manier alle kracht uit Voldemort te zuigen - waarschijnlijk met behulp van alle mensen die uit zijn toverstok komen, waardoor hij sterft

Hmm, een beetje teveel dťjŗ vu. Maar alweer niet onmogelijk. Het zou een beetje dom zijn Voldemort zijn als hij nog steeds dezelfde toverstok gebruikt, maar je weet het maar nooit. Er moet buiten het feit dat hun toverstokken broers zijn nog andere connecties zijn tussen Harry en Voldemort, dus het zou ook best kunnen dat de gouden koepel uit HP VB op een andere manier tot stand komt of dat er van een andere afgesloten ruimte gebruik wordt gemaakt. We willen natuurlijk niet dat op het moment dat Harry op het punt staat Voldemort af te maken er een hele meute Dooddoeners langs de rij staat die Harry afmaken als hij Voldemort heeft verslagen.

3) Harry moet zijn geheime geliefde of Ron of Hermelien redden van Voldemort en wordt dan zo boos dat hij Voldemort AK'd en op dat moment is Voldemort toevallig zo afgeleid dat hij wordt geraakt en dood gaat

Voldemort en niet opletten, yeah right. Dit was - ik zweer het - niet mijn idee, maar het idee leeft zo op allerlei forums dat ik hem er maar tussen zet.

Ik stop hier even, om wat dingen duidelijk te maken. Ten eerste zeg ik hier telkens dat Voldemort dood gaat, terwijl Voldemort zeer waarschijnlijk onsterfelijk is. Naast het feit dat je over een weekje begrijpt dat ik dit zeg is het nog zo dat de wereld pas vrij is en de boeken pas kunnen eindigen als Voldemort echt dood is, zelfs als hij nog maar een schim is, zou Rowling het boek niet laten eindigen (denk ik dan). Ten tweede heb ik het over Harry's geheime liefde. Al weer 19 november, maar de liefde die Harry voor zijn vrienden zal voelen zal geloof ik niet zo sterk zijn dat hij er Voldemort ermee kan overwinnen. Ik bedoel daarmee dat Harry er net als bij Sirius niets aan kan doen als ze dood gaan. Hij kan toveren zonder toverstok, dus waarom kon hij Sirius dan toen niet redden (Binnenkort daarover meer in Achter het gordijn deel 2). Laten we verder gaan met ideeŽn tappen.

4) Harry ontdekt een stukje oeroude magie om Voldemort mee te verslaan. Zijn moeder wist hem met liefde te redden, dus oeroude magie gebaseerd op liefde bestaat zeker

Nu komen we eindelijk op een idee dat ik leuk vind. Dit is niet te cheesy en het zou maar weer eens aangeven hoe weinig Voldemort van liefde afweet. Zodirect meer over deze theorie.

5) Wormstaart steekt Voldemort van achteren neer (het mag ook een toverspreuk zijn). Omdat Wormstaart nog in het krijt staat bij Harry zou Harry in dit geval nog steeds verantwoordelijk zijn voor Voldemorts val

Redelijk onwaarschijnlijk, aangezien Wormstaart vooral aan zichzelf denkt en de kracht hier niet echt liefde is.

6) Harry steekt Voldemort neer met het zwaard van Griffoendor. Het zwaard heeft zeer waarschijnlijk magische eigenschappen dus misschien kan het ook de AK tegenhouden

Waar haal ik deze ideeŽn toch vandaan hoor ik je denken, jullie hebben gelijk. Tijd om een beetje te relativeren: ik denk dat manier 1 en 4 het meest plausibel zijn. Vanwege de aanwezigheid van ware liefde en omdat Voldemort dan flitsend aan zijn einde komt. Verder denk ik niet dat Harry de wilskracht heeft om zelf een AK uit te voeren, omdat hij zelfs crucatius niet kon doen, dat inferieur is aan de AK. Vooral die oeroude spreuk spreekt tot mijn verbeelding. Ik zie het al helemaal voor me:

"Evanescere atrum veneficus", schreeuwde Harry en er schoot een gouden lichtstraal uit zijn toverstok, maar vlak voordat de spreuk zijn doel zou treffen was Voldemort alweer verdwijnseld; tegelijk met Voldemort leek ook de spreuk te verdwijnen. Harry plofte neer op de grond, alle kracht uit zijn lichaam gevloeid bij zijn laatste poging om Voldemort te verslaan. Op dat moment komt Voldemort weer tevoorschijn vlak voor Harry's gebogen vorm. "Dacht je nou echt dat je zo makkelijk van me af zou komen, Potter. Nu zal je sterven, net zoals je vader en moeder voor jou deden." Voldemort hief zijn staf op om een einde te maken aan Harry's leven. Dan ziet Harry opeens een gouden hert achter Voldemort opdoemen en die treft hem op de plek waar zijn hart zich had moeten bevinden. Dan wordt alles wit op het slagveld en was Voldemort niet meer.

THE END

Harry Potter en het Gouden Hert, blz. 756 door Matthew The

Nou wat vonden jullie van mijn eerste stukje fanfiction :p. Ik weet niet wat me bezielde maar ik moest het even kwijt. Enfin zo zie ik Voldemorts einde en ik hoor graag wat jullie ervan vonden, of welk idee ik nog heb gemist. En mocht je zo stom zijn te geloven dat het boek echt bestaat ga het dan maar opzoeken in de bieb.


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken