HP Headquarter » Fanfiction

The Fantastic Two vs. The Not So Fantastic One! - Matt
Vorig hoofdstuk
HET GRUZIELEMENT


Het was inmiddels een maand later. Robin was ontsnapt uit de grot en was naar Voldemort op zoek gegaan. Hij vond echter alleen het levenloze lichaam van Voldie. Robin wist dat Robert nog leefde en besloot om niet naar hem op zoek te gaan.

“We kunnen Matt alleen verslaan door zijn twee Gruzielementen te vernietigen.”
Matt had namelijk, net als Voldemort, ook Gruzielementen. In tegenstelling tot Voldemort, die er zeven gemaakt had, had Matt er maar twee. En Robin wist waar de eerste was.

Robin liep door een verlaten steeg. Halverwege de steeg was een deur, die leidde naar een stoffige kamer. In deze kamer stond niets meer overeind, alle meubels lagen overhoop en waren kapot. Meters hoge stapels stof lagen in de hoeken van de kamer, muizen en ratten kropen overal rond.

Robin liep door naar de keuken, waar het al even erg was. De vaat stond nog op het aanrecht, en zelfs de eettafel was nog gedekt met schimmelig voedsel. De koelkast stond open en er kwam een verschrikkelijke stank uit. Robin voelde hoe zijn voeten aan de grond bleven plakken als hij liep.

Hij keek naar beneden. De vloer lag vol met sausjes die ver over de datum waren. Het rook alsof er een lijk al drie jaar lag te rotten.

“Het moet hier ergens zijn,” dacht Robin. “Dit is Matts oude huis, toen hij nog een klein jongetje was. Zijn grootste herinnering ligt hier ergens.”

Nadat Robin de gehele onderverdieping doorzocht had, liep hij de trap op. Opeens begon het huis te trillen. Robin zag hoe de deur van de badkamer open zwaaide. Vanaf de trap kon hij de wc zien staan in de badkamer.

De bril van de wc vloog omhoog en er kwam langzaamaan een eend uit de wc gekropen. De ogen van de eend waren bloedrood. Een lichte schittering in die ogen toonde dat de eend een maniakaal karakter had. De eend spreidde zijn vleugels, die onmiddellijk in brand schoten.

Toen, zonder enige waarschuwing, sprong de eend naar voren begon Robin te bestoken met vuurballen. Robin weerde deze met enige moeite, en ging toen in de tegenaanval. De eend bleef echter dichterbij komen, waardoor Robin gedwongen was om de trap af te lopen. Snel vuurde Robin een felle lichtflits af en rende de trap af.

Hij verschuilde zich gauw achter een omgevallen tafel, die in de gang stond. Hij zag dat de eend de trap afkwam. Zijn vleugels, die eerst fel branden, waren nu doordrenkt met bliksem. Een stroomstoot vloog op Robin af, deze liet de bliksemstraal de grond in zakken.

Robin transfigureerde snel een kapotte bloemenvaas in een kat, die onmiddellijk de eend aanviel. De eend, die nu afgeleid was, had niet door dat Robin op hem sprong. En toen was het te laat, Robin draaide de nek van de eend om en de kat begon hem op te eten.

Robin snelde de trap op. Hij rende de badkamer in en zag het bad. En daar was het! Daar, in het gore bruine water, dreef Matts grootste herinnering aan zijn ouderlijk huis. Snel pakte Robin het, en verdween met een zachte plop.

Hij kwam weer in de grot terecht. Robert had ervoor gezorgd dat de kinderen allemaal een tehuis hadden gekregen en de Fanastic Two hadden de grot ingenomen als hoofdkwartier. Robin legde Matts badeend in een speciale kluis en besloot op Robert te wachten voordat hij het zou vernietigen.

Vorig hoofdstuk


Geef commentaar | Lees commentaar (0)
Geef commentaar
Naam
Email
Review


Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken