HP Headquarter » Films » Order of the Phoenix » Reviews

Harry Potter and the Order of the Phoenix
Duur: 2 uur en 23 minuten
Budget: $150 miljoen (?)
Release Date: 11 juli 2007
Regisseur: David Yates

Reviews
OotP 2DVD (Matt)

5

Op de eerste DVD staat zoals gebruikelijk de film. Nu doet het me als groot fan van de boeken enorm veel pijn om te zien hoe erg het boek mishandeld is, maar puur als film gezien vind ik het nog best aardig. Het geeft soms wel heel erg het gevoel dat je naar een stel onsamenhangende verhaaltjes zit te kijken, maar dat is denk ik vooral het resultaat van een boek dat te dik is voor een film van iets meer dan 2 uur. De actie vond ik beter dan ik van te voren had verwacht, daarmee doel ik voornamelijk op de gevechten in het ministerie (al moet ik dan wel weer opmerken dat het totaal niet strookt met de magie die in de boeken toegestaan is, zo kunnen tovenaars normaal gesproken niet vliegen in een of andere wazige mist, kunnen de spreuken van Perkamentus en Voldemort niet botsen zoals dat gebeurde met Harry en Voldemort en ga zo maar door).

Dan nu de extra's: ik moet helaas zeggen dat ik er enorm in ben teleurgesteld en ik denk dat vele HP fans het roerend met mij eens zullen zijn.

Er zijn 4 "extra's":
- Deleted Scenes
- Trailing Tonks
- Secrets of Harry Potter
- The Magic of Editing

Deleted Scenes
Geen volwaardige scènes te vinden hier, meestal zijn het begin en eindes van scènes die gewoon in de film voorkomen en daarom erg saai.

Trailing Tonks
Misschien nog wel de minst tegenvallende extra op de DVD. Het is een soort Behind de Scenes, waarbij we Nathalie Tena volgen terwijl zij over de set loopt. Af en toe is het best leuk, maar het blijft heel erg oppervlakkig; zo wordt het art department binnen een luttel minuutje afgewerkt, terwijl dit mijns inziens toch erg interessant is bij HP films.

Secrets of Harry Potter
Het meest afschuwelijke gedrocht op de DVD. Zo te zien wilden ze de mensen laten kennismaken met ideeën uit de Harry Potter boeken, maar deze prachtige thema's proberen ze dan te onderbouwen met scènes uit vorige films. Ook worden enkele 'experts' over HP aan het woord gelaten en dat is al helemaal niet om aan te zien. Dit is zo'n oppervlakkige beschouwing dat zelfs mensen die de boeken nooit hebben gelezen hier niets nieuws zullen horen.

The Magic of Editing
Een heel kort verhaaltje over hoe scènes worden ge-edit, te weten muziek, geluidseffecten en camerahoeken. Uiteindlijk mag je zelfs je eigen scène gaan editen (sarcastisch Hoera!! geroep), wat bijzonder weinig voorstelt.

Ik ben bijna woedend dat ze dit als bonus DVD durven te verkopen, dus mijn advies is: koop de 1-Disc DVD, want de 2-Disc DVD is echt totale geldverspilling.

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken